Search This Blog

Saturday, December 25, 2010

ketumbit..

da masuk sebulan ketumbit kat mata aq x hilang.... mengapa????
hukhukhuk mgkin ad hikmah d sebaliknya knknkn... hope dia akan hilang.. mcm2 mmber aq suh wat.... bawang merah la.. putih la.. taik hidung la.. hohoho tp aq sapu ubat ape nth.. mak aq suh pkai.. tp aq nie jenis yg suruh bru pkai.. so... kadang2 n jarang2 hohoho weeee cmner nk baik knknkn.. lokman.. lokman hehehe... aq anggap yg ketumbit nie nmpakkan aq sexy hohoho bole ka???? hakhakhak... hanya aq yg mampu weeee lalalalala xpe la.. doa2 moga dia akan hilang knknkn amin.... weeee

soya????

ad yg baca x blog aq nie aek???? hehehe arnie aq nk bgtau yg urai bagi sepet minum air soya hehe weeee baik punya utk sepet knkn.. sian dia.. da la anak yatim piatu.. sebatang kara ja... xpe2.. ktorang akan jaga dia.. nk tau x.. mata belah kanan dia xle bukak la.. xtau la cacat dr kecik kot... haiisshh.. sapa la buang dia knkn.. xpe la... hope dia akan gumbira kat uma mkcik nora knkn weeee... utk sepet.. mlm nie je tau soya.. esok nengok ape yg ad ae.. kopi ka.. nes ka.. hahaha k la... wweeee soya oh soya..

Friday, December 24, 2010

sepet..

huhuhuhu kat uma aq ad kucing weee makcik nora buat prtama kalinya xksah hahaha... macha jaga kucing tu.. org buang so dia amik haha... da macam anak dia wat, xpe la knkn bagus la.. pahala tu hohoho... mata dia sepet ala2 korea gitu huhu tu yg macha bg nama sepet hehe... cacat dr kecik kot huhuhu.... xpe la.. ada la teman kat uma knkn hope dia tros membesar kat uma nie weeeee tmbah satu ahli kat uma makcik nora nie weeee hooooraaayyy!!!!

dera..

huhuhuhu... ia merupakan satu penderaan terhadap kanak2 comel sepertiku apabila d suruh kerok 3 jam dan si dia hanya mendengar dan memilih lagu hohohoho weeee alasannya kerna dia belanja hahaha aq perlu buat report kat jabatan kebajikan masyarakat nie hohoho... weeeee xd la.. jgn mara ae.. nnti cpt tua weee huhu thx sudi keluar n blanja anak nora nie hehe sungguh gumbira ja hehe bila nk blanja lg???? hehe tp kne nyanyi sama2 tau huhu x larat den nk sorang2.. putus anak tekak hahaha weeee xsabar nk g lg hehe

basikal..


weeeee huhuhu lama xtulis knkn... ada apa dengan basikal hehe basikal adalah salah satu kenderaan utk kte bergerak weee huhu lg2 bila dengan org trsayang haha sweet gitu hahaha.... layan beb.. leh men lumba2,n macam2 lg la haha... comey tau.. lagi2 si laki hakhak haish... macam hero korea la, weee kalo nk lagi korea kte naik basikal yg ad bakul n gurl korang bonceng blakang hehe macam aritu ad satu couple nie... comey ja... lagi2 si laki, lg comey badannya dr gf dia huhuhu trlalu cute la weeeee... tp aq rasa lg cute n miuuut bila si gurl tu bawak bf dia hahaha... macam2 kn.. basikal oh basikal... i like weeeee

Monday, October 18, 2010

rindukan mak

emmmmm hukhuk setibanya di rumah ape yg akan aq cari adalah ibuku... emmm bila dapat peluk dia terasa dia adalah segalanya eemmm kepada mak... anakmu ini sentiasa ingin menjadi yg terbaik.. sayang mak hukhuk mmmuaahh... bila ku berduka.. engkau hiburkan selalu... mmuaahh tiada apa yg dapat aq balas jasa ibu membesarkan diri ini..

maher zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

cup cake

weeeee you' ll never walk alone.... thx bb coz watkan cup cake.. hukhuk korang nk tau x.. dia wat kan banyak tau.. ad 12.. hehehe ad 8 player liv hohoho lain tu ad la weeee trharu kawan hehe makcik nora pn cakap "rajin budak tu" huhu i like mmmuaaahh tnx ae bb... memang xdapat daku nk lupakan hehe weeeee

16 oct 2010

weeeee jalan, karok ngn makan huhuhu thx to ehem2 haha..... i like.. bila nk kuor lg aek.. aritu kuor pn xmik pic la hehe 1st time knkn malu2 kot hakhak dia nk kuor lg ngn kite ke x aek???? hehe hope dia sudi nk kuor ngn anak nora nie weeee macam2 gak aritu hehe paling klakar time karok kot weeee dia ngelat x nyanyi hehe aq sorang je macam nk trcabut tekak haha dia sikit je weeeee xpe la.. simpan video tu baik2 ae... wat kenangan knkn huhuhu i like hehehe

ada apa dengan secret recipe

weeeeee..... hati ini melonjak kegembiraan bila bersama si dia, hehe ada apa dengan secret recipe aek???? huhuhu slalu g beli kek je.. aritu dia ajak aq makan kt situ weeee... memang kenangan yg xdapat aq lupekan hoho... bila nmpak secret resipe je pale aq trbayangkan muka dia haha i like weeeee thax to si dia kerna dirimu diriku begitu bermakna hahaha weeee mmmuuaahhh

Wednesday, October 13, 2010

bersara..

emmmm rasa da teruk kaki nie la.. adakah sudah cukup untuk aq bersara?? haishh... da cukup la kot knknkn emmm jap g nk chek kat penawar la emmm pedih la.. aduh.. hukhuk macam2 jd.. cmner nie aek.. fuh.. kalo xok gak memang da xmen la aq nie..

aduan dari pembaca hehe

weeeee smalam aq d tegur oleh seorang pembaca blog nie.. dia kate aq nya blog xd koma n titik.. hahaha da terbiasa nk wat cmner knnkkn weeee kepada si dia.. ok x?? mesti ok coz xd komen pasal blog nie knkn hehe dia senyum je weeee kapada yg membaca.. len x aq akan cuba ubah ape yg perlu k.. thnz tegur huhu nobody's perfect.. ahakksss...

dugaan..

emmm hukhuk tiada apa yg ingin aq ungkapkan, hanya berserah & redha dengan ape yg menimpa diriku ini... mungkin ad hikmah disebaliknya knknkn ape2 pn aq bersyukur kerna masih lagi dapat menghirup udara segar di dunia yang sementara ini... sedarnya aq di pagi ini terasa lemah badanku.. mungkin sebelum ini banyak kerja yg aq wat.. hukhukhuk bangun diriku utk mandi terasa sedikit kesakitan di ankle kiri ku.. ADOii.. hehehe sukar utkku bergerak, xtau apa yg trjadi kpd kakiku.. emmmm mybe kesan game aritu?? entahlah.. haishh.. macam2 yg jd knkn weeeee kini jalanku seperti si capik hehehe weeee inilah dugaan.. aq tabah menghadapi dugaan dariNYA.. moga2 diriku cepat sembuh dan terhindar dari segala bala bencana.. amin....

4 u...

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku

Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Yang ku ukir indah

NAMAMU WEEEEE




Monday, October 11, 2010

opss... tersilap sudah..

weeeeee huhuhu hah.. nie baru betol yg ke-70, td tu 69 hoho i like no 69... napa xtido lg??? hehehe esok pagi ad 2 presentation, lusa ad 2 test 1 presentation, khamis 1 presentation.. jumaat and sabtu ad test.. huhuhu macam2 kn... i like this week... k nk smbung wat keje k hohoo daaaa anak nora undur diri weee

akhirnya

akhirnya.... kini pasti kumerasai, hahaha weeee nie post aq yg ke 70.. kpd si dia.. jgn ingat anak nora hilang atau pergi xkn kmbali lagi, dd ada ja bersama bb hehehe ad masa baca ae hohoho jgn ada rasa bosan ae... tq2 weeee epy x sembang ngn lokman haha mnggu nie da sediakn duit cukup2 x???? hahaha mcm2 nk mkn nie weeee

dia sudah baca..

weeeee huhuhuhu td ktorang berbual dalam talian haha dia da baca blog nie hehe dia ktawa n cakap aq comel weeee ape2 pn aq da wat dia tersenyum knkn kepada dia.. sentiasa lah senyum and xmau masam2 ae... macam2 ktorang bualkan n dia epy sgt huhu ktawa dari awal smpai abis knkn esok ad lag knkn nk ktawa2 lag la hohoho iki xmampu nk wat pape utk dia trsenyum hope dengan adanya warkah aq ini akan membuatkan dia merasakan aq dekat dengannya.... huhuhu mmuuuaaahhh..

Sunday, October 10, 2010

keramat


weeeee huhuhu thx to nelly's family... kerana mereka diriku begitu bermakna, aq da macam sebahagian dari famiy diorang emmm tuhan saja yg mampu membalas budi mereka... banyak kenangan dengan mereka sekeluarga.. weeee terima kasih... sayang semua huhuhu papa, mama, kak tasha n nelli weeee this week anakmu pulang k hehe mmmuahh nk adiah tau2.. hahaha

terima kasih emak

emmmm time dia mengucapkan salam kelahiran kepadaku.. terasa sgt terharu kat ati emmmm masa tu dia cll... n time aq balik aritu dia bg satu ciuman manja kat aq emmm terima kasih mak.. tiada ape yg mampu aq lakukan untuk membalas jasamu... da 22 tahun kau menjagaku smpai aq jadi cmnie... engkaula ratu hatiku.. sesungguh syurga itu d bawah telapak kaki ibu... sayangku x pernah kurang untukmu... mmmuuaaahhh

keropok gerudi hijau

thx to annas huhuhu weeeee dalam situasi kebuluran dan kelaparan datangnya dia bersama keropok gerudi hijau... layan beb huhu teringat kat uma afiq aq abiskan hahaha bape kali mak dia tambah smpai da xle tmbah haha weeee sedap gler huhu smbil wat keje smbil mkan mmg tenang je hohoho keropok gerudi hijau yg amat mengasyikkan hehe

anak nora

weeeeee anak nora bernama lokman hakim bin mohd nasir... dia merupakan seorang yang penyabar, rajin, pemaaf, comel, baik hati, penyayang, pemurah, hakhakhakhak dan macam2 lg weeee hohohoho btol x???? hakhakhak nth pape la knknkn hehehe ape2 pn anak nora cube yang terbaik untuk menjadi seorang yang lebih baik weeee anak nora jua meminta sokongan dan teguran dari anda semua... weeee

sory tangan kiri

aq nk pesan kat korang nie hehehe kalo bg barang kat org make sure tangan kiri k... OPss kanan hehe btol x... kalo trpaksa tngn kiri sebaiknya berkata "sory tangan kiri" sekurang kurangnya la ae hehehe weeee ingat tau pesan aq nie hahaha kepada si dia... mish u.. weeee

sayang noly

emmm aq nk ctr kat korang smalam 1st time aq bawak noly sampai abis minyak hahaha memang xle bla weeee sorong den dlm 100m hahaha berpeluh peluh gak aq hoho moral of da story jgn cnfdnt sgt minyak banyak lagi kalo da merah meter minyak tu hahaha

nc goreng ayu

weeeeee huhuhu nk tau x... nga lepak2 kat gedung ilmu ad makanan datang dari langit hahaha thx to ayu dan nc goreng dia hohoho tidak kulupakan kat eyda gak hahaha kalo xd air dia mati tercekik aq hohoho konyang den.. tp cam lapar lg huhuhu kene g cafe lg nie weeee

kawanku ingin bertunang

hehehehe weeeeeee korang kenal eyda x???? bulan 12 nie dia nk bertunang tau haha besh ke x aek???? nnti aq tanya dia haha tp kan memang dia banyak berubah skang.. asyik tersenyum je haha epy dalam n luar kot huahuahua kene marah senyum, kene maki senyum, kene pukul senyum.. hahaha orang nk bertunang knknkn hahaha weeee ape2 pn tahniah la ae eyda atau nama samaran dia siput da sedut hohoho moga berkekalan smpai kahwin k n akhir hayat weeee

bila perut berbunyi

hukhukhuk.... masuk awal tp xmakan lg... camner??? memang lapar ar knknkn jap g memang kene serang cafe hehehe ingat nk puasa tp cm xle je hehehe weeee ngn sapa aq nk makan?? nk makan ape?? hahaha segalanya masa menentukan weeee huhuhu i like.. jangan biarkan perut anda brbunyi.. ia amat memedihkan dan terasa tdak menentu hohoho

ape yg pecah tu

hahaha korang pena lepak warung smpai cawan pecah x??? hahaha aritu aq, afiq, boo, iera n yaya lepak kat satu warung nie smpai cawan pecah hahahaha memang xle bla.. macam artis pastu... semua nengok kitorang haha weeee afiq nya pasal la hahaha dia ngn yaya punca hhohoho nth ape la yg abe tu cakap... masa dia sapu tu afiq ckp nk ganti tp dia kata xyah hahaha xtau la ati dia hehe ape2 pon lantak la weeeee

segalanya di sini

huhhh... emmmm segalanya bermula di sini.. uitm segamat.. macam2 pengalaman, pelajaran and macam yang aq blajar kat cini.. emmmm thx kawan2 yg support aq smpai tahap nie... dari niat ati xnk smbung study smpai la skang da nk abis degree huhuhu weeee thx semua yg terlibat weee sayang korang hehe aq menjadi matang d sini huhuhu

wawasan setia pelajar

Bersatu kita pelajar UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setiaku untuk negara
Penuh semangat waja


Kita jangan mudah terlupa
Pengorbanan perjuangan anak bangsa
Kita jangan mudah terleka
Kemajuan keamanan yang ada
Kita berterima kasih pada pemimpin negara
Kita rasa penuh bersyukur
Kerahmatan kemuliaan dariNya


Kamilah pendukung pewaris bangsa
Kamilah pendaulat bangsa Malaysia
Kamilah pelajar berwawasan
Untuk negaraku

siapa itu madas???

weeee korang xkenal madas??? haishhh.. kat uitm nie smua kenal madas kot.. diva yg akan naik takhta menjadi dewa huahuahua... ad pape masalah?? kemurungan?? susah nk tido?? sembelit?? pemdiam?? cirit birit?? kemalasan?? sukar utk berjalan?? awet muda?? menghilangkan kutil?? masalah perut buncit?? xde kenderaan ke uitm?? mahukan bentuk badan menawan?? malas menggosok baju?? kekejangan?? selulit?? dan macam2 yang menghantui diri anda sila mendapatkan khidmat nasihat dari madas k... segalanya di hujung minda madas weeeee hohohoho madas legend of jementah....

sabtu nie ada apa???

weeeeee... nk tau x?? sabtu nie ad org nk blanja aq makan.. sempena sambutam kelahiranku yg ke-22 weee i like huhu xsabar la hoho, nk pkai baju ape aek hehe korang tau x sapa hehehe ala budak tu la huhu ala... bermula dgn huruf b and akhir pn dengan b hohohoho nk makan ape aek??? dia tanya nk g mid @ ts hehehe aq memng xd sen sgt nie.. mujur dia yg blanja weeee thax awak weee k ae.. kte jmpe sabtu nie ae weee hope menjadi kenangan terindah utk selamanya hahaha

terharu

emmmm last week aq ad game ngn titan kat upsi... ape yg mmbuatkan aq terharu???? aq kan da lama injured n x men utk titan kn.. aritu aq bagitau nk main utk game upsi 10s tu kan... emmm semua budak mengucapkan terima kasih dan ad yang bertepuk tangan... ala2 legend gitu huahuahua aq bukan xnk join team nie, mybe b4 nie aq sibuk ckit and injured kan.. da lama x g mana2 game ngn titan emmm sgt enjoy kat upsi even ktorang sampai semi je... pasal kaki?? aq strapping je hohoho asal leh main haha padahnya terasa skarang weee aq da rasa ankle aq len macam weeeee tp ok je kot... pasnie nk rest utk karisma.. nk tau x??? group ngn s.alam & kelantan hehehe xtau la smpai mana titan dapat g... hope blh bg saingan yg mantap utk karisma kali nie.. weeee thax titan.. kerna mengharapkan tenaga hamba yg kerdil ini haha

minggu last

hehehe untuk pengetahuan kawan2.. mnggu nie merupakan mnggu terakhir b4 start study week.. pergh.. sangat menggerunkan... dengan test, quiz, report, present, n macam2 yg menghantui diri ini hahaha hope aq dapat menghadapinya dengan tabah hohohoho weeeee never say die...

061010


hukhukhuk pengalaman yg xdpt aq lupekan emmmm thax kawan2... budak uma batu badak smuanya, madas, ju, ct, annas, yaya, iera, ieda, emmmmm aq xpenah rasa cmtu.. dlu paling kuat pn kene mandi je.. emmm hukhuk mlm tu mcm kene tembakan sioot.. nth brapa biji telur la aq kene huahuahua thax kawan2... kepada bobow.. thx gak coz ko baling paling tepat kat kpala aq hahaha weeeee aq xksah pn... kpd madas.. sory sebab aq, ko kene lari 2x pusing batu badak hehehe smpai muntah2 hohoho rasakan hahaha... aq rasa mlm tu aq tnggal masuk dalam kuali je weeee tepung ngn telur da sebati ngn badan aq hahaha... thx semuanya weeee besday yg ke 22 xkn aq dapat lupekan weeee

pagi ini indah...

selamat pagi smua huhuhu weeeee pagi ini sungguh indah... aq sntiasa berharap setiap hari yg mendatang adalah lebih baik.. pagi nie masuk uitm awal ckt hehehe ad keje nk siapkan ckt.. paham2 la knkn hahaha so, aq akan terus menyiapkan kerja nie dengn bersungguh sungguh lalala...

Tuesday, September 7, 2010

xmau dia sedih..

emmmmm maaf ae budak tembam.... hukhuk xmau sedih2 ae... da lama xtlis kat cnie knkn rindu x??? weeee hope bila dia bc dia akan trsenyum sprti budak2 dapat ice cream 50 batang hehe mmuaahh... aq takot kalo aq wat dia sedih la emmm aq nak dia epy je bila ngn aq... mngkin ad bnda yg aku wat mgguriskan ati dia kot maafkan saya ae... dia nie cm mnja ja tau... tu yg cpt trsentuh kot hehe tp dia kata dia da ok weeee senang ati bila dapt tau fuuuhhh... hehehe pada budak tembam... xmau sedih ae, kerna aq xnk dia sedih... emmm

Thursday, September 2, 2010

x sesuai la... emmm

hukhuk kemunculan dengan kesedihan.... aq da amik guitar aq kat dia... td petang g beli tali nk pasang.. aq pn cutting2 try pkai tali nylon knkn pergh.. memg len mcm siooot... xbesh lngsung emmmm hakhakhak menyesal je... beli biasa pn xpe emmm tali tu rm15 tau... mybe guitar aq da biasa pkai tali gibson tu yg xle masuk tali lain huahuahua balik nk kumpul duit raya banyak2 nk tkr tali besh ckt weeeee huhuhu

Tuesday, August 24, 2010

kawan baru

weeeeeee... nk tau x??? mnggu nie aq nk bawak amm balik keramat huhuhu mesti dia epy je kat tmpat baru tu hehe kesian dia asyik sedih je kat uma nie knkn dia masih murung coz ape yang menimpa dia aritu knkn may b dia xdapat lupa lg kot... emmm hope kat tempat baru amm akan lebih agresif dan ceria coz akan kenal ngan bubu, drey, doti, n itam hehe mesti amm suka knkn kalo lepak kat cnie pn time cuti raya nnti cmner knkn nk bawak blk muor kng mkcik nora bising hehe makcik nora x gemar kucing dalam uma huhu so thax to mama "n" kerna menerima amm dengan seadanya weeeeee kepada amm.. berkawan la ngn teman baru ae.. hehehe xmau gado2... weeeeee jaga nama rhino stone k... hahaha

Saturday, August 21, 2010

bila aq demam

fuuuhhh.... kalo deman smuanya jd x ok knknkn... badan panas, tekak x sedap, badan pn jad lemah knknkn emmmm kat cnie xd ape nk aq ctrkan.. just nk kongsi sikit cara aq mengatasi penyakit nie hehehe bg aq bila demam datang, kawan aq ialah 100 plus hehe xd bnda lain la... pastu aq akan kuarkan peluh.. xksah la jog @ ape2 asalkan berpeluh... weeee kalo mlm aq pakai bju berlapis lapis, biar brpeluh peluh huhuhu selimut pn nth brapa la aq pkai haha.. selain tu, yg paling penting sebagai org islam adalah doa kpd Allah, kerna smua nie datang dr dia knknkn.... dia sahaja yg mampu menyembuhkan kita kn, kte sebagai hambanya hanya mampu berusaha... weeee setiap ujian itu ad hikmahnya.. kita akan lebih mengingati dia, dan secara tidak langsung kita merapatkan diri kpdNYA.... kpd yang demam, jaga kesihatan n banyak2 brsabar ae huhuhu... anak nora mendoakan supaya cepat sembuh k...

buat dia tersenyum

musafir hina tiadanya apa,
utk trsayang kulakukan semua,
tiada duka smuanya ceria,
selagi hayat utkmu gembira...

mmmmuuaahhh... aq nk buat dia sentiasa tersenyum dan ceria hari2... emmmmm knapa aek??? itu semua kerna sayang.. bila kte dah menyayangi seseorang, apa saja tentang dia kte akan tersenyum knknkn weeeee bagi aq yg x seberapa nie, xd apa yg mampu utk aq wat dia terus ceria, gmbira dan tersenyum melainkan mengarang ctr merapu dlm blog nie hehe hope dia suka... bila kita wat org tersayang gembira, kte pn akan merasakan kegembiraan tu.. btol x??? weeee kita akan merasakan yg si dia sentiasa bersama kita knkn... xkira ape jua keadaan tau.. bila dia sakit, gembira, sedih, dan seumpama dengannya.... sayang tu juga tiada buktinya.. selagi kita memikirkan tentang si dia sudah membuktikan yang kita sayang kepadanya... kpd korang semua, sayangilah mereka slagi bersama kita... tunjukkan yg kita menyayangi mereka, kerna dia akan tersenyum gembira bila merasakan kasih sayang dr kita... anak nora sayang kamu semua... mmmuuuaaahhhh... weeeeee senyum la slalu kerna ianya sedekah dan pengubat kedukaan...

Friday, August 20, 2010

kesedihan warga batu badak

tanggal 20/8/2010.. amm berwajah gembira kerana ingin bergelar ibu.. amm sudah merasakan kandungan di dalam perotnya ingin keluar (da nk terberanak)... kami warga rhino turut brkongsi kegembiraan bersama amm.. tanda2 amm nk beranak sudah kami baca pada wktu petang td.. amm mengiawww mengeset ngeset kat kami... selain itu, amm juga berulang kali nk masuk blk.. tp di halang oleh aq dan pkcik sapi.. wajahnya kelihatan pucat dan matanya berair.. (mungkin menahan kesakitan).. emmmm kami simpati dgn amm... seketika.. kelibat amm tidak kelihatan d rumah ini.. kami warga rhino stone mencari bunyi amm dan kami mnjumpainya di tepi kotak dpn rumah, atas kain2.. dengan pantas kami membuat kputusan utk memindahkan amm di dalam kotak dengan beralaskan kain bersih dan d ceriakan dengan lampu neon umah... di situ mungkin selesa utk amm mrlahirkan anak2nya... seperti yang d duga, amm akan melahirkan anaknya... amm begitu lemah sekali... first time kami melihat kucing beranak hehe.. amm menahan kesakitan utk melahirkan anak dalam kandungannya itu... selang beberapa jam kemudian, aq melawat amm dan aq melihat 3 ekor anak kucing yg sudah tidak bernyawa... emmmm inilah takdir bg amm, kami amat simpati terhadap ape yg terjadi amm... amm kelihatan begitu sedih pada malam ini, amm meluangkan masa di dalam kotak itu bersama anaknya yg tidak bernyawa itu.... emmm boo begitu sedih kerana x dapat menimang anak amm, kami semua x dapat jadi atok sedara kepada anak amm.... pada malam ini, kesedihan menyelubungi warga rhino stone dan esok aq bersama sapi akan tanam anak2 amm.... kepada korang semua.... binatang pn punya perasaan sedih bila anak yg lahirkan tidak bernyawa... emmm renung2kan dan fikirkanlah wahai kawan2ku.... kepada amm, kami akan terus menjaga dan memelihara hingga akhir hayat kau amm....

Tuesday, August 17, 2010

kita @ kite

wa wa wa wa tu bulan hehehe nk tau x???? bila brtentang mata smuanya x serupa hehehe btol x??? yg petah pn leh gagap knknkn hahaha nie ad ctr nie.. anak nora ad bertemu ngn sorang budak nie weeee gaya aq da penoh macho tp malu2 hahaha da la malu pastu bahasakan dri kite... mane x gelak bdak tu huahuahua "kite nie lawak la" weeee nx time kalo jmpe dia nk guna ape aek... malu la nk guna lain... kite je kot yang paling sesuai knknkn hahaha weeee budi bahasa budaya kita.... korang nk tau x??? pembaca setia aq suh aq meneruskan penulisan kat blog nie haha dia kate dia suka baca aq nya blog hahaha weeee hope bila sapa2 baca aq nya nie leh tersenyum dengan riangnya... terutamanya si pembaca setia aq knknkn nk dia epy je... xmo la sedih2 knknkn kawan2 anak nora kene ceria je tau2... kite x suka org yg masam2 muka hehe

Monday, August 16, 2010

sahur buat diriku

sedapnya!!!!!! hehe kalo ad org buatkan air milo weeee pastu mam ngn biskut huhu ammmmm cedap knknkn aq nie jenis yg sahur xmakan sgt hehe stakat minum je bole la weee lagi2 kalo ad org watkan milo knkn mesti bahagia je waktu sahur aq haha nanti mesti kuat je 1 hari yang akan ku tempuh hehehe kat uma sewa nie bdk2 masak time sahur.. rajin diorang knknkn banyak fadhilat bersahur nie tau, so.. rajin2kan la badan utk bangun bersahur tau... paling koman pn cm aq la.. minum air je hehehe hope ad orang buatkan milo utk aq bersahur... weeeee zzzZZzzZzzzZZ....

motsutake

huhuhu weeeee nie aq nk ctr pasal motsutake.... dia sejenis cndawan yg sangat comel tau hehe aq suka ngn motsutake... nk tau x??? aq ad bg motsutake kat dia tau2... hope dia suka n wat teman tido dia hahaha kalo wndu aq msti dia cium motsutake knkn so aq sembur perfum aq kat motsutake weee msti dia lena je tdo.... emmmmm jaga motsutake baik2 ae... anggap dia cm anak nora tau weee

Saturday, August 14, 2010

brain brain

al kisah.... jeng jeng jeng.... da mcm2 aq ctr tntang benda yg aq suka knknkn nie lg satu benda yg aq rasa kadang2 cm gian je nak makan huhuhu benda nya adalah brain2... atau popular ngn otak-otak hahaha jgn keliru... aq je pnggil makhluk tu brain-brain hahaha xle handle ar bila dia letak kt meja kan... slagi ad nk baham je.... kalo letak 20 pn aq rasa aq bedal huahuahua nasib dia ltk 10 and kadng2 ad yg letak 5 huhuhu weeeee nnti aq nk blaja wat brain2 nie la huhuhu aq nk wat besar cam saiz daun pisang haha kompom puas nk gler aq makan brain2 tu knkn weeeee sedapnya....

pembaca setia


weeeeee mmmuaahhh... huhuhu xrugi utk aq karang macam2 kat blog nie hehehe aq ad pembaca setia tau huhuhu dia kata mesti akan baca setiap ape yg aq tulis weeee thax to "**" hehe sayang kat dia... aq akan terus mengarang ape saja yg trlintas kat kpale otak aq utk dia... hope dia akan trsenyum dan gembira bila membaca setiap yg aq karang kat cnie.. aq mengharapkan gak hubungan antara aq dan dia utk slamanya.. x kira la dia aggap aq kawan biasa, kawan luar biasa @ apa2 pn.. weeeee dia wat hari-hari aq terus ceria... bila aq mengarang ape2 kat blog nie dalam kpala aq mengatakan yg dia org pertama membaca... hehehe utk korang yg sudi luangkan masa utk baca blog aq yg x sberapa nie thnxx gak k.... luv u all.... weeeeee anak nora ad pembaca setia hehe

rindu yang lama

emmmm rasa menyesal....

akan kembali dia kutemu,
xtau mengapa drimu kubuang,
hilangmu terus akan kurindu,
cepatlah rambut kupinta panjang...

aq rindu ngn rmbut lama aq.. aduh.. npe la aq gunting cmnie aek... xpe2.. nnti tumbuh lg cantik knknkn emmm aq xle rmbut pendek la.. rasa cm ad yg kurang emm kalo rmbut dlu pas mandi lap2 tros trbentuk sndiri.. xyh nk setting2 lg emmmm hope dia tmbuh cepat weeee xsabar nk seperti dulu...

lelaki soya..

cak baa... huhuhu korang nk tau x?? aq paling minat minum soya tau hehehe memang xle d pisahkn weeee aq nk citer tentang soya nie.. dlu masa aq keje kat cafe putrajaya tiap pagi mesti aq telan air nie.. nk tau ape kesannya haha bila aq balik jmpe mak, dia cakap aq putih hehe agaknya tu antara kelebihan soya kot... aq pn xtau sgt weee.. huhu kalo minum soya nie gak leh wat korang kenyang tau hehe lg2 bulan puasa nie knkn yg x sahur tu aq sarankan minumlah soya ngn makan kurma hehe aq rasa da cukup bekalan utk menempuh 1 ari knknkn weeeee xpn macam sorang budak nie.. minum milo plus biskut.. ok gak la hehe soya oh soya... aq nie kalo lepak kdai mkn budak2 da tau da air pe yg aq order hehe so kalo korang ad impian nk blanja makan, utk airnya mesti da tau knkn bab makanan biar aq yg pilih k hehehe aq adalah lelaki soya weeeee

Monday, August 9, 2010

bertuahnya amm

hahaha korang kenal x amm???? weeee ala.. kucing comey umah kitorang tu... huh!! aq rasa dia kucing paling bertuah haha nk tau nape... hehehe macam2 la... korang tau, smalam amm makan ikan merah masak asam pedas ngan udang sambal.. pergh... memang bertuah tol amm nie... lag satu amm nie tinggal ngn student uitm tau (kitorang la) haha nengok cd ngn kitorang, teman sapi kat dapur bila masak, kadang2 siap tido kat katil ktorang... huhu amm nie macam anak buah kitorang la.. ad pkcik cupas,afiq,boo,bobow,adi,sapi,daud ngn apis hehehe kalo raya nie banyak dapat duit amm nie hahaha fuh... sangat bertuah kn amm nie.. hope dia x wat perangai.. nnti pakcik2 kat uma marah huhu

hari isnin..

cepreeettt.... aduh... sos terpancut kat baju aq... leceh tol emmm xd mood nk g claz petang hukhuk macam2 xkena arinie.. g claz pg pn cm malaz je td.. sebab ape aek.. aq rasa rambut aq la.. smalam potong.. cm x ok je emmm rasa lain la skang... td lg satu hal.. pewot aq kene minyak panas hakhak memang xle bla... kalo kat uma pn slalu kene.. masak xpakai baju hahaha makcik nora da berbuih pesan hahaha tp aq tetap cm2 gak... weeee mesti x hilang bekas knkn da bape banyak nth bekas kne minyak kat pewot aq nie hahaha skang rasa sejok je.. aq letak colgate weeee hope esok akan lebih baik dari hari nie... lg2 nk jumpe ngn si dia huhuhu weeeee

Sunday, August 8, 2010

manggis utk....

huh... penatnya... hehehe sebab ape aek... aq g amik manggis td huhu ngn macha, da macam org asli tngkap ikan haha bawak kayu ngn xpakai baju huhu towel ja weeee aq suh macha bawak balik dia xnak huhu cutting2 biasa mkn manggis plak, emmm so aq amik gak mggis tu utk "teeettt" hahah dia suka manggis katanya hehe sangat suka plak tu.. bagi la dia rasa knkn hope dia suka.... nnti kalo dia nk lg aq ajak dia dtg uma then makan puas2 smpai muak hehe manggis oh manggis....

Saturday, August 7, 2010

kembali cergas...

hahaha.. td aq g padang gak men rugby... memang layan. huhu aq men utk "dia" td.. menang wooo... sowy kat dua org bdk dib huhu aq takle dia smpai senak huhu xsgaja.. cupas kot huhuhu lg sorang aq xdpt bdn, muka aq bg... huhu harap dia ok haha aq da mntak maaf da td... weee nx week aq da blh trn padang rasanya.. kaki pn da ok kot... rindu tol nk men utk titan haha aq da kembali cergas weeee

seiras tp xsama

hahaha korang kenal x mamat kat atas nie??? weeeee ala.. citer crow zero tu huhu ad orang kata muka aq lebih kurang dia .. tapi bila d telek betol2, rupenya muka dia yang cam aq huahua dia nie hebat dowh... haha fighter katakan.. badan kecik ja.. macam aq la jgak.. haha kalaulah bole smpan rambut kat uitm nie memang da sebiji macam dia aq bela tau... nie xle... aduh... kalo pak guard tu, da bosan nengok muka aq masuk pejabat dia haha sebab rambut je la... aq xd masalah lain kot... budak baik katakan.. hahaha walaupon muka kami seiras tetapi kami tak sama ahakksss dia jahat dan aq noty je weeee makcik aq selalu pesan "man.. jangan jadi jahat... noty2 xpe" haha weeee

Friday, August 6, 2010

penampilan pertama

weeeee... td merupakan penampilan pertama bagi aq lepas sakit... hehehe first game ktorang kalah.. own goal.. 1-0 je... last minute plak tu... aq main agak takot2 dengan kaki aq nie haha second game aq keluar padang.. trasa sakit plak hehe pastu men bola tampar.. enjoy giler.. kami d ketuai oleh diva madas hehe memang terbaik... da abis kat bola tampar kitorang ad last game hehe aq gol kan 2 weee ktorang menang 4-0 weee aq dah mula dapat sentuhan villa.. haha sebulan lebih xmen... aduh.. badan pn berat.. tp budak2 ckp masih lagi berbisa weeee mulai petang nie aq nk jog.. bagi ringan ckt badan nie haha esok ad game rugby... aq nk turun gak.. ad peluang nk men haha da gian da... tp nengok la cmner esok huhuhu skarang aq da bole main weee so, rhino stone akan kembali menerima khidmat penyerang berbisa mereka weeee ahakkssss

baby rhino..

menjadi teman kepada bb,
warnanya ungu ggnya satu,
bukannya kuman ataupun labi,
rupanya rhino hanyalah satu.....

hahaha weeee nie plak aq nk cter tentang baby rhino huhu sangat comel... dalam dunia nie ad satu ja hahah tu tabong bb tau weeee bb cakap tad dia korek coz nk wat duit basuh baju hahah cian rhino... mesti kurus knknkn nnti bb bg dia makan k.. hahaha aq pn xnengok lg depan2 si baby rhino tu.. bb bg pic je hahaha muka memang xle bla haha muka mintak makanan bak kata bb... huahuahua da la gg sebatang je, geram tol.. hehe weee nama tu sempena uma sewa aq kat batu badak tau... weee rhino stone... nnti aq nk jadikan baby rhino tu logo team futsal aq hahaha weeee tunggu k...

pelam gajah

hehehe weeee kali nie aq nk citer tentang pelam gajah yg ad kat uma aq huhu korang nengok pic kat atas nie.. amacam??? besar x?? nie bukan pelam utk gajah makan.. tp nama dia pelam gajah.. tu yang arwah ayah aq ckp la.. hehe besar x??? sebiji kopik leh wat makan 5org huhuhu sejarah dia pokok biasa.. tp arwah kacukkan (kawinkan) ngn dahan pokok pelam gajah hehehe so jadilah dia haha korang ingat manusia ja kawin??? hahaha arwah ayah aq nie memang minat ngn pokok2 nie hehe aq cikit je dapat tempias weeee kureng la.. xdpt nak blajar kawin2kan pokok nie hehe kalo dtg uma korang nengok sendiri la... bak kata ct uma dalam taman hehe smuanya dia yang tanam... so skarang aq kene jaga je la knknkn macam2 jenis pokok ad.... skarang pelam nie x berbuah la... lum lg kot.. tp lamanya... hukhuk dia merajok kot.. hehe last time masa dia berbuah memang bnyak gler.. aq bawak kat uitm.. semua trkejot huhu weeee tu la dia pelam gajah uma aq... len hari kalo dia berbuah aq bawak utk korang ae... nk x??? hehehe

Thursday, August 5, 2010

nicname baru....

weeee huhuhu aq ad tambah satu ncname lg hehe bb yang bg... nk tau x ape??? jeng jeng jeng.... dd huhu dia suh aq teka.. aq ckp dak demok.. tp dia kate aq x demok tp tough huhu nk bg dt xbesh so dd la knknkn pastu kan dia suh aq pilih plak nk dd @ rp.. ape aek rp nie emmmm lama gak aq pkir hehe

Wednesday, August 4, 2010

baju dan chopstick dari beijing...

weeeeee huhuhuhu nk tau x?? smalam aq dapat adiah dari bb hehe korang kenal lg x bb??? ala yang budak aq kenal kat bustan tu... dia g oliday ngn family dia mase cuti sem aritu kat beijing.. so ad la lebihan ole2 dari sana utk aq huhu dia kata rezeki aq haha baju tu coulr merah tau2.. dia kata kalo x muat pakai je haha dia ingat aq nie gemok sangat ka hehe tp malam td aq try muat hehehe thanx bb.... dia pn ad bagitau yang aq nie mana ad gemok hahaha weeeee maksudnya aq nie d dalam golongan orang2 kurus lag la knknkn ahakkksss pasal chopstick memang la aq simpan je, nak guna pun xtau haha cantik bendanya.. hehehe thanx again to bb weeee i like...

Monday, August 2, 2010

tamao serizawa


emmmm thanx to madas,arol,jurang ,pahat n member2 yg lain hukhuk kek kat atas nie aq rasa kek yg pertama aq potong kot... time kecik xkira la... time2 besor nie kan... emmmm kejap je masa berlalu... nie time pt6.. diorang wat kejutan huhu terharu gak la time tu... sayang korang.. memang aq xle lupe sampai bila2.. aq nak citer kat anak2 aq huahuahua tamao serizawa tu nama aq time tu hahaha ala... hero dlm crow zero tu.. muka dia kn ala2 aq haha weeee mesti idea madas huhu thanx madas... dia da macam mak, ayah, abang & kakak aq da kat uitm nie emmmm thanx redzuan@madas al-attas... luv u.... mmmuaahhhh

pasar uitm...

weeee arnie ari selasa so kat uitm nie ad pasar haha arinie aq nk g pasar ngn bb.. huhu dia ad claz kat dk.. so dia suh tunggu dia kat atm weeee nie aq tunggu kat lib je la sampai dia msg hehe nk beli ape je aek ptg nie???? emmm aq nk air tebu ngan sata la... beshnya huhuhu weeeee napa lah xd ari2 pasar kn, mesti layan je huhuhu da bole tutup cafe2 uitm weee hahaha

...moon...


fuh.... kesilapan aq terbukti apabila membuat keputusan menjual moon kpd kawan aq.... emmm guitar kat atas nie memang banyak kenangan bersama aq... nie guitar 1st aq.. aq blajar, dari aq xtau petik sampai boleh ngn guitar nie.. emmm hukhuk nama dia moon... wndu ngn dia... aq ad lag satu guitar... so aq abaikan moon... tiba lah suatu masa aq memang memerlukan duit... so aq wat keputusan utk menjual moon emmm memang aq xpkr panjang time tu... bila da jual baru lah aq rasa keputusan aq tu salah... aq xsepatutya menjual moon.. dia banyak bersama aq.. haishh... tp xpe.. aq tau pemilik moon sekarang dan aq percaya moon akan d jaga dengan sebaik mungkin... eemmm aq tetap akan mengingati moon...

cadar aku


hahaha ok x??? cadar nie aq guna time diploma huhu smua cadar yg aq bawak memang xle bla semuanya hehe akak aq yg rajin belikan aq... so aq pn blasah je pakai... penah pakai spider man, bunga2, bintang2 kat atas nie antara 1 cadar aq hehehe poor.. weeee mula2 malu gak nk pakai haha lama2 aq blasah je... aq nie memang xkisah orgnya... ape yg org bg aq bedal je weeee huhuhu weeee bila degree aq duk uma sewa... aq tetap bawak cadar cartoon tp katil besar la... hahaha xle pakai weeee aq simpan je dalam beg hehe macam2 kn... nnti da ad uma sendiri aq rasa nk pakai cadar2 cmnie gak kot huhuhu mesti comey ja knknkn weeeee

noly (2)...

weeee..... hehehe aq nk ctr tentang gf aq.. nama dia noly huhu da lama aq syok kat dia tau2... tahun lepas bru aq dapat dia hehe aq memang sayang kat dia hehe korang penah mandikan gf korang?? aq slalu hahaha weeeee macam2 part badan dia aq gosok hakhakhak weeeee macam2 celah pun aq sental haha... dia pn setia je ngn aq hehehe thanx noly weeee aq nk jaga dia sampai bila2... weeee mmmuuaaahhh dia slalu gak balik ngn aq g muar, melaka n mcm2 tempat g huhuhu dia x penah rungut pn ngn aq hehe weeee sayang noly... aq selesa hidup ngn dia.. emmmm no women no cry.....

hilangmu tiada pengganti

hilangmu tiada pengganti... itu saja yg mampu aq ucapkan d atas pemergian arwah bapaku... (mohd nasir bin shohaimi) emmmm pejam celik pejam celik sudah hampir 4 thn aq sekeluarga kehilangan insan yg bergelar bapa... besar pengorbanan arwah.. sepanjang hayatnya dia adalah seorang bapa yg bertanggungjawab utk membesarkan kami sekeluarga... emmm tiap pesanan dia aq akan ingat smpai bila2... dan aq redha dengan pemergiannya.. mngkin ad hikmah d sebaliknya... d sini aq nk kongsi sedikit tentang tanda2 b4 dia nk pergi.. memang aq xprasan smua tu... bila dia pergi barulah aq teringat smua tanda2 yg dia tnjukkan... emmm pertamanya waktu nk balik dr surau.. selipar dia hilang then dia nk tunggu sampai smua org keluar.. aq tau benar dia cmner.. kalo hilang mesti dia suh aq balik amik.. hehe tapi dia leh sabar plak... next time besday dia... kalo tiap tahun mak mesti wat pulut kuning.. thn tu pn mak memang wt pulut kuning tp yg peliknya dia bg duit kat smua anak anak dia and dia suh beli hadiah... memang ktorang x prasan... dia suka sangat time besday dia.. dapat adiah dr smua anak2 dia... emmm saat terakhir dia jugak ad cakap jaga mak baik2 and dia pesan da keje nanti jgn lupe bg mak duit... dia da xpayah... emmm tu je la yg dapat aq kongsikan ngn korang... serba sedikit tentang kisah hidupku.. emmmm kpd kawan2 aq yg masih mempunyai bapa, hargai lah dia... buat la apa2 yg boleh membanggakan dia... kerna... dia tiada pengganti...

hero mohd nasir


hasil perkahwinan antara nasir dan nora melahirkan pahlawan melayu bernama lokman hakim... dia seorang budak yg kental dan cukup motivasi d dalam dirinya... huhuhu melihat saja pada nama dia sudah menceritakan ciri2 hebat yg ada pada dirinya huhuhu weeeee banyak yg korang kene tau tentang lokman hakim... tanya je la kawan2 dia.. kalo xceria suasana maknanya lokman hakim xd la tu.... kalo dia sakit atau sedih pn, dia tetap menjadi penghibur kpd rakan rakannya... dia sungguh hebat.... smua kawan2 menyayangi dia.. emmm dia juga merupakan ketua keluarga selepas ayahnya kembali ke rahmatullah... al-fatihah buat insan yg bernama mohd nasir bin shohaimi (idola kpd lokman hakim)... moga bapa kpd lokman hakim ini d tempatkan bersama org2 yg beriman.. amin... emmm bapanya banyak mengajar lokman erti hidup sepanjang hayatnya... buktinya memang terbukti.. lihatlah lokman hakim sekarang.. menjadi orang yg berbakti pd agama, diri, keluarga, bangsa dan negara... moga dia terus berusaha utk menjadi yg lebih baik... i'allah... itu lah dia hero mohd nasir.. jagalah keluargamu wahai lokman hakim... sesungguhnya kau menjadi ketua d dalam keluarga.. jaga mak & adik beradikmu.....